MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Asbest gevonden tijdens werkzaamheden Dahliastraat in Rijnsburg

25-08-2015

Tijdens werkzaamheden in de portieken aan de Dahliastraat in Rijnsburg is maandag 24 augustus 2015 asbest aangetroffen in een portiek waarin de collectieve ketel staat. Een in asbest gespecialiseerd bedrijf heeft de asbest direct verwijderd. Dunavie heeft de werkzaamheden meteen stilgelegd. Afgelopen nacht hebben we metingen uitgevoerd, om zeker te weten dat geen asbest is verspreid in het trappenhuis en de woningen. Uit de metingen blijkt dat zowel het trappenhuis en de woningen schoon zijn.

Uitplaatsen bewoners
Gisterenavond hebben de bewoners van het betreffende portiek aan de Dahliastraat uit voorzorg elders overnacht. Nu blijkt dat het trappenhuis en de woningen schoon zijn, kunnen bewoners vanmiddag weer terug naar hun woning.

Meting andere portiek
In een ander portiek aan de Dahliastraat, waar ook een collectieve ketel stond, hebben we uit voorzorg ook metingen uitgevoerd. In dit portiek is geen asbest aangetroffen. De meting heeft bevestigd dat er geen besmetting is.

Verwijderen asbest zolder
Nu er geen besmetting meer is kan de firma Bloedjes weer verder met het verwijderen van asbest uit de ketelruimte op zolder. Deze werkzaamheden staan los van de asbest die gisteren is aangetroffen en is verwijderd. Deze werkzaamheden waren al ingepland en zijn onderdeel van het onderhoudsproject.

< Terug naar overzicht