MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Officiele opening voedselbank Rijnsburg

29-01-2015

Woensdag 28 januari heeft Alfred Busser de nieuwe locatie van de voedselbank aan het Noordeinde 34a in Rijnsburg officieel geopend. De opening werd verricht met een symbolische overhandiging van 'de sleutel' aan Astrid de Bruijn, een van de vrijwilligers van de voedselbank.

Verhuizing
Na de zomervakantie vorig jaar is de Voedselbank Katwijk, de vrijwilligersorganisatie die voedselpakketten samenstelt voor inwoners van Katwijk die het nodig hebben, verhuisd naar de locatie aan het Noordeinde in Rijnsburg. Deze locatie is zeer geschikt vanwege de grote oppervlakte en het binnenterrein waar leveranciers en bezoekers aan de voedselbank hun auto of fiets prima kunnen parkeren. Daarmee ontstaat er geen parkeerdruk voor de omliggende straten.

Geschiedenis
Thea Guijt, beleidsmedewerker van stichting Kocon, haalde de geschiedenis aan. De Voedselbank Katwijk begon in het Kwadrant aan de Hoorneslaan, vandaar ging het naar het Cleijn Duinplein en nu dus in Rijnsburg. '"We zijn woningcorporatie Dunavie dankbaar dat ze ons zo goed geholpen hebben" haalde Thea Guijt aan.

Waardering
Alfred Busser sprak op zijn beurt zijn waardering uit voor de vrijwilligers. Waardering voor de manier waarop zij met elkaar ‘zorgen’ voor de Voedselbank Katwijk. "Jammer dat de Voedselbank Katwijk nodig is. Goed dat we de samenwerking op deze manier met elkaar doen. Ik hoop geen volgende opening mee te maken en dat het aantal huishoudens dat gebruik maakt van de Voedselbank Katwijk niet verder toeneemt".

Na de ‘officiële opening’ kregen de aanwezigen de gelegenheid om in het pand rond te kijken.

 


 

< Terug naar overzicht