MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Dunavie en gemeente Katwijk werken samen aan maatschappelijke ontwikkeling

27-01-2015

Donderdag 22 januari hebben Dunavie en de gemeente Katwijk hun handtekening gezet onder een koop- en samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de aankoop van woningen boven de voormalige bibliotheek in Rijnsburg.

Hiermee is de nieuwbouw van de Emmaschool op de locatie Smidstraat een stap dichterbij gekomen. De nieuwe Emmaschool komt op de locatie van de huidige Emmaschool en de voormalige vestiging van de bibliotheek aan de Smidstraat.

Nieuwe basisschool
De Emmaschool heeft een verouderd gebouw en is toe aan vernieuwing. Het is belangrijk dat de nieuwe Emmaschool in de buurt van de huidige locatie komt te staan. Daarom is deze locatie aan de Smidstraat geschikt voor de bouw van de nieuwe Emmaschool.

Bibliotheek
De bibliotheek heeft inmiddels al een nieuwe vestiging gekregen in het gemeenschapshuis De Burgt. Hiermee heeft de voormalige vestiging aan de Smidstraat haar oude functie verloren en staat leeg.

Woningen
Boven de voormalige bibliotheek bevinden zich vier huurwoningen. Met de bewoners is Dunavie in gesprek voor herhuisvesting. Dunavie heeft er dan ook alle vertrouwen in dat zij passende woonruimte zullen vinden.

Compensatie
Ter compensatie van de sloop van de vier woningen boven de bibliotheek krijgt Dunavie van de gemeente een locatie toegewezen om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen.

< Terug naar overzicht