MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Bewoners Treubstraat niet langer in de kou

30-12-2014

Afgelopen zaterdag hebben de bewoners van de flat aan de Treubstraat behoorlijk in de kou gezeten. Een CV-ketel kan altijd stuk gaan, maar als daarmee in 156 woningen de verwarming uitvalt en het ook nog eens een koude dag is, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Hoe gaat Dunavie te werk in het geval van dit soort calamiteiten en wat leren we van de storing in de Treubstraat?

Een complex met een centrale CV-ketel heeft een automatische storingsmelder waarmee de dienstdoende CV-installateur een seintje krijgt als er iets mis is met de ketel. Helaas bleek deze storingsmelder in de Treubstraat niet te werken want de installateur moest via de "boodschappendienst" (die wij inschakelen voor noodgevallen buiten kantooruren) horen dat de verwarming het niet deed. Bij de installateur was het op dat moment erg druk, waardoor de monteur pas aan het begin van de middag kon gaan kijken. In de loop van de middag kreeg een medewerker van Dunavie te horen dat het nog een paar uur zou duren voordat het probleem kon worden opgelost, omdat er een onderdeel onderweg was naar de flat. Rond 19.00 uur was de CV-ketel gerepareerd en vanaf dat moment werden de woningen weer verwarmd.

De tijd tussen de eerste melding van bewoners en het moment waarop de monteur langskwam was te lang. Dit is niet volgens de afspraken die wij met de installateur hebben gemaakt. Dezen afspraken worden binnenkort met de installateur besproken. En als de automatische storingsmelder had gewerkt, dan was het probleem waarschijnlijk al verholpen geweest voordat de bewoners er last van hadden gekregen. Ondanks regelmatig onderhoud kunnen dit soort calamiteiten voor komen. Het is dan aan Dunavie om daar zo goed en zo snel mogelijk een oplossing voor te regelen. De klachten die wij hebben gekregen over de beperkte tussentijdse communicatie nemen wij zeer serieus. We vinden het vervelend dat bewoners onnodig lang in de kou hebben gezeten en wensen iedereen een warme jaarwisseling toe.
< Terug naar overzicht