MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Dunavie, Stichting de Steenrots en gemeente Katwijk slaan handen ineen

21-11-2014

Vandaag hebben Dunavie, Stichting de Steenrots en de gemeente Katwijk hun handtekening gezet onder een nieuw huurcontract en een garantstellingsovereenkomst.

Daarmee kan woonvorm De Reling voor mensen met een psychiatrische aandoening, gevestigd aan de Mgr. Bekkersstraat, in stand worden gehouden. Dankzij een intensieve samenwerking tussen deze partijen is de kans op succes nu vele malen groter dan toen Stichting Eleos de woonvorm in 2012 oprichtte.

Intensieve samenwerking
Er is behoefte aan huisvesting van bijzondere doelgroepen. Stichting Eleos huurde daarom ruim twee jaar geleden de woningen in de Mgr. Bekkersstraat om onderdak te bieden aan hun cliënten. Ten gevolge van een reorganisatie van Eleos dreigde de woonvorm, na twee jaar na de start, te worden beëindigd. De Steenrots wilde de woonvorm overnemen en heeft een business plan geschreven waar ook Dunavie en de gemeente achter staan.

Kansrijke doorstart
Samen met de gemeente heeft Dunavie zich ingespannen bij het uitzoeken van de financieringsmogelijkheden voor de overname. Dunavie heeft het huurcontract aangepast van vijftien naar vijf jaar en de gemeente staat garant voor de huur. “Het handhaven van deze woonvorm is belangrijk voor deze groep mensen, want juist zij hebben behoefte aan een plek om thuis te komen”, aldus manager Ria van der Leer.
Eleos wilde eigenlijk al eerder stoppen maar is nog zes maanden langer betrokken gebleven om de overname een kans te geven. En die kans is nu verzilverd met een doorstart met betrokkenheid van Dunavie, Stichting de Steenrots en de gemeente Katwijk.


< Terug naar overzicht