MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Woningbouw gemeentewerf Rijnsburg in 2015 van start

04-09-2014

Op het terrein van de voormalige gemeentewerf in Rijnsburg komt woningbouw. Gemeente Katwijk en woningcorporatie Dunavie hebben samen onderzoek gedaan wat de mogelijkheden zijn voor de bouw van (sociale) huurwoningen op deze locatie. In september vorig jaar sloten beide partijen een intentieovereenkomst, en naar aanleiding van de mogelijkheden die het onderzoek opleverde, sloten de partijen op 28 augustus jl. een ontwikkelingsovereenkomst voor de bebouwing van deze locatie. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de realisatie van de nieuwe woningen.

34 sociale huurappartementen
De voormalige gemeentewerf ligt naast de brug over het Oegstgeesterkanaal en is onderdeel van de ontwikkeling van de nieuwe wijk De Horn. Omdat de gemeentewerf inmiddels is verhuisd, kan deze plek een nieuwe invulling krijgen. Het plan is om op deze locatie 34 sociale huurappartementen met bijbehorende parkeergelegenheid te realiseren. Naar verwachting start de bouw in 2015. Met behulp van een architect en stedenbouwkundige is een schetsontwerp van de mogelijke bebouwing, de inrichting van de buitenruimte en de inpassing in de bestaande omgeving gemaakt. De gemeente Katwijk en Dunavie zijn met de omwonenden in gesprek over dit ontwerp.


Verdere ontwikkeling van de nieuwe wijk De Horn
In De Horn, gelegen in het gebied tussen de Collegiantenstraat /de huidige dorpsrand van Rijnsburg, de Vliet en het Oegstgeesterkanaal, zijn maximaal 410 woningen gepland. Dit is inclusief de 34 sociale huurappartementen op de voormalige gemeentewerf. Er komt een mix van koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Ook komen er een aantal vrije kavels. Over de verdere ontwikkeling van De Horn worden op dit moment onderhandelingen gevoerd met de betrokken marktpartijen. Naar verwachting start de gemeente begin 2015 met de ontwikkeling van het eerste deel van De Horn, gelegen tussen de Oegstgeesterweg en de Vliet. Hier is ruimte voor maximaal 23 woningen, waaronder 12 bouwkavels. De woningen en de kavels komen vanaf begin 2015 op de markt.
< Terug naar overzicht