MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Appartementencomplex Waterkers in Rijnsburg officieel en feestelijk geopend

12-03-2010

Op donderdag 11 maart organiseerde SpiritWonen de officiële en feestelijke opening van het appartementencomplex Waterkers in Rijnsburg. Het complex is ontworpen door STOL architecten uit Lisse en gebouwd door aannemer Heijmans Woningbouw.

Tijdens een aantal toespraken is stilgestaan bij de totstandkoming van dit mooie en unieke project. Ook werden drie huurders uit de te slopen woningen, Mevrouw Muijen, Mevrouw Aukes- v.d. Schoot en Mevrouw Noort, als dank voor hun inzet in het platform Westerhaghe, in het zonnetje gezet. De dames zijn jarenlang door hun deelname aan het platform op vrijwillige basis betrokken geweest bij de realisatie van Westerhaghe. Heijmans Woningbouw en STOL architecten hebben bewoners tijdens de bijeenkomst een cheque aangeboden om het atrium van het woongebouw verder aan te kleden. Als afsluiter van het officiŽle gedeelte zorgde shantykoor De Vlietzangers voor een muzikale bijdrage aan deze feestelijke opening. Onder het genot van een hapje en drankje was daarna de gelegenheid om met elkaar na te praten.

Appartementencomplex Waterkers

Het appartementengebouw bestaat uit een zorgsteunpunt van DSV, 39 appartementen voor senioren en 6 appartementen voor mensen met de beginnende vorm van de ziekte van Huntington. Een uniek project in Nederland waarbij SpiritWonen nauw heeft samengewerkt met de Vereniging van Huntington en Topaz. In de appartementen zijn aanpassingen aangebracht die bijdragen aan de zelfstandigheid en het woonplezier van de bewoners. Deze aanpassingen zijn mede mogelijk gemaakt door financiŽle bijdragen van het Prinses Beatrix Fonds en het WMO fonds van de gemeente Katwijk.

< Terug naar overzicht