MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Graffiti vrolijkt complex Hoorneslaan op

31-05-2016

Vrolijke kleuren, lachende kinderen en het geluid van spuitbussen. De achterkant van de flat aan de Hoorneslaan ziet er mooi uit. Jongeren en kinderen van buurtcentrum De Schelp hebben op 25 mei een prachtige muurschildering gemaakt onder begeleiding van buurtwerkers van Welzijnskwartier Katwijk en ervaren graffiti artiesten van ‘Ga Legaal’.

De flat aan de Hoorneslaan staat op de nominatie om gesloopt te worden en staat grotendeels leeg. Om de flat een beetje op te fleuren en samen met de buurt een zinvolle, bindende activiteit te doen, ontstond er onder een aantal bezoekers van het buurtcentrum het idee om tijdens de straatspeeldag een muurschildering te maken.
Begin 2015 werd bekend dat de drie flats aan de Hoorneslaan in Katwijk worden gesloopt. Op deze plek wordt naar verwachting in 2017 gestart met de bouw van circa 83 huurappartementen.

Uitverhuizingen
Van de in totaal 96 huishoudens moet er voor 11 huishoudens nog een woning worden gevonden. Binnenkort gaat Dunavie de huurders die nog geen nieuwe woning hebben gevonden actief woningen aanbieden. Ook vragen we deze bewoners naar hun woonwensen, zodat we daar goed bij aan sluiten. Dunavie spant zich in om de uitverhuizingen eind 2016 af te ronden.

Sloop
Totdat het complex wordt gesloopt, houdt Dunavie de leefbaarheid goed in de gaten. De woningen die niet meer bewoond zijn, worden onbewoonbaar gemaakt. Er is geen gas, water en elektra meer aanwezig. Als alle woningen leeg zijn, worden de woningen in het eerste halfjaar van 2017 gesloopt.

Nieuwbouw
Samen met een klankbordgroep van geïnteresseerden uit Katwijk is gekeken naar de ontwerp- en woonkwaliteit van de woningen en het gebouw. Veel opmerkingen van deze groep zijn in het ontwerp meegenomen. Het ontwerp voor de nieuwbouw is zo goed als klaar. In 2017 starten we met de bouw.

< Terug naar overzicht