MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Woonstichting KBV aan de slag voor meer woonkwaliteit in de bloemenflats

04-05-2009

Op 4 mei 2009 start de KBV met een grondig renovatieproject van de drie flatgebouwen aan de Asterstraat 50136, Violierstraat 1-44 en de Ranonkelstraat 1-48. Het project wordt uitgevoerd zodat de woonkwaliteit beter aansluit bij de woonwensen van de bewoners .

De 136 vierkamerwoningen stammen uit de jaren ’70. Het uitgangspunt voor dit project is om het wooncomfort voor de bewoners te verhogen en het leefklimaat te verbeteren.

In overleg met de bewonerscommissie van deze wijk heeft de KBV het plan en het definitief ontwerp voor het onderhoudsproject voor de Molenwijk vastgesteld. Het betreft een groot project waarin zowel onderhouds - als renovatiewerkzaamheden worden uitgevoerd. De totale investering bedraagt.€ 4.966.000,00. De werkzaamheden worden zonder directe huurverhoging voor de zittende huurders uitgevoerd.

De werkzaamheden die gaan plaatsvinden zijn:
- het vervangen van de riolering;
- het vervangen van de collectieve verwarmingsinstallatie en het aanbrengen van een nieuwe individuele centrale verwarming
  installatie voorzien van HR-ketels - combiketels);
- het installeren van individueel regelbare mechanische ventilatie;
- het herstellen van voegwerk en beton;
- het vervangen van de waterleiding;
- het aanbrengen van dubbel glas.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat en duren 13 tot 15 dagen per woning. Bewoners met een specifieke zorgbehoefte kunnen vrijwillig gebruik maken van een logeerwoning . Voor bewoners die bijvoorbeeld onregelmatige diensten draaien heeft de KBV een slaapwoning geregeld. Omdat het project doorloopt in de winter, zorgt de KBV voor een noodverwarming in de woningen waar op dat moment gewerkt wordt. Gedurende het gehele project is er vanuit de KBV voor de bewoners één vast aanspreekpunt. Deze sociaal projectleider dagelijks bij het project betrokken en aanwezig om, daar waar nodig, bewoners te begeleiden.

De verwachting is dat dit project in november 2010 wordt afgerond. Naar verwachting worden, na de afronding van dit project, vergelijkbare werkzaamheden uitgevoerd in de overige complexen in de wijk “De Molenwijk”.

De feiten

• Totale investering van het renovatieplan voor de flatgebouwen in de Asterstraat (136 woningen) inclusief een sociaal plan:
  € 4.966.000,00. Dit betekent een investering van € 36.515,00 per woning.
• Het renovatieplan is tot stand gekomen in afstemming met de bewoners en het plan sluit aan op de woonwensen van de
  bewoners.
• De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat.
• Bewoners met een specifieke zorgvraag kunnen, op vrijwillige basis, gebruik maken van een logeerwoning.
• De huurprijs wordt niet verhoogd voor de zittende huurders.

< Terug naar overzicht