MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

'Babbeltruc'

11-02-2014

Het komt voor dat personen bij een woning aanbellen en zich voorstellen als een medewerker van de thuiszorg, het energiebedrijf, een nieuwe buurman, gemeenteambtenaar of politieagent. Zij doen dit om burgers op te lichten of te bestelen. Dit wordt ook wel 'babbeltruc' genoemd.

Melding 'babbeltruc'
Dunavie kreeg de melding dat bij een van onze woningen twee onbekende mannen zich voordeden als beveiligingsmedewerker en gaven aan dat zij kwamen checken of huurders wel veilig woonden.

Herkenbaarheid
Als het medewerkers van Dunavie zijn, zijn zij herkenbaar aan hun kleding met Dunavie-logo en kunnen zij zich altijd legitimeren. Bovendien worden huurders altijd door Dunavie op de hoogte gesteld als bedrijven namens Dunavie naar de huurders toegaan. Vraag daarom altijd naar het legitimatiebewijs van Dunavie en naar hun persoonlijke legitimatiebewijs.

Twijfel?
Twijfelt u? Neem dan contact op met Dunavie of met de politie. Sluit de deur en laat de mensen niet binnen terwijl u belt. De belangrijkste tip is dan ook: Doe niet automatisch de deur open wanneer er gebeld wordt, maar kijk goed wie er voor de deur staat

< Terug naar overzicht