MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Woonstichting KBV stelt tuinen ter beschikking aan bewoners

13-08-2008

De voortuinen van de Haviklaan en de Valklaan behoorden voorheen tot het algemene groen en het onderhoud werd uitgevoerd door de KBV. Nu ligt het eigendom van de voortuinen bij de bewoners zelf. Daarmee is een individuele uitstraling gecreëerd in plaats van een algemeen beeld.

Net als een aantal bewoners van de Haviklaan en de Valklaan is de KBV van mening dat, anno 2008, een eigen voortuin bij een eengezinswoning hoort. Daarom besloot de KBV om de voortuinen ter beschikking te stellen aan de bewoners die dat graag wilden.

De KBV heeft in samenwerking met de bewonerscommissie van de Haviklaan en de Valklaan plannen gemaakt voor het tuinproject. Eerst moesten de tuinen namelijk technisch in orde zijn voordat de overdracht aan de bewoners plaatsvond. Het tuinproject bestond uit het wegnemen van hoogteverschillen, het plaatsen van stenen blokken en een houten hekje rondom de voortuinen en het aanleggen van een toegangspad naar de voordeur. De verdere inrichting van de tuinen hebben de bewoners zelf bepaald en gerealiseerd.

De individuele inrichting van de voortuinen ging gepaard met groot enthousiasme van de bewoners en er werd hard gewerkt aan het realiseren van mooie voortuinen. Het resultaat is dan ook naar ieders tevredenheid. De bewoners van Haviklaan en Valklaan zijn verheugd over hun eigen nieuw ingerichte voortuinen. Een leuke bijkomstigheid is dat de uitstraling van het straatgezicht positief is veranderd.
< Terug naar overzicht