MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Renovatie feestelijk afgerond

17-05-2010

Op donderdagmiddag 29 april 2010 vond de feestelijke afronding plaats van het renovatieproject aan de Asterstraat, de Violierstraat en de Ranonkelstraat. Het project is bijzonder soepel verlopen en om dat te vieren werden alle bewoners uitgenodigd voor een hapje, een drankje en een woordje van wethouder Binnendijk, KBV-directeur Alfred Busser en aannemer Etro Vastgoedzorg. De Katwijkse band Westcoast zorgde voor de muziek.

In de woongebouwen A, B en C heeft de KBV de afgelopen twee jaar ruim 3,9 miljoen euro geïnvesteerd om het woongenot voor de huurders te verhogen en bestaande gebreken te verhelpen. Zo zijn in de periode mei 2009 en april 2010 onder andere de volgende werkzaamheden uitgevoerd: 

 

  • Het vervangen van de collectieve verwarmingsinstallatie en geiser door een individuele HR ketel met warmwatervoorziening; 
  • Het vervangen van alle bestaande radiatoren; 
  • Het aanbrengen van nieuwe cv-, water- en gasleidingen; 
  • Het vervangen van de standleidingen; 
  • Het aanbrengen van individueel regelbare mechanische ventilatie; 
  • Het rondom vervangen van het enkelglas door dubbelglas; 
  • Het uitvoeren van gevelrenovatie; 
  • Het vernieuwen van de dakbedekking en dilatatievoegen.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is bijzondere aandacht uitgegaan naar huurders met een zorgvraag. Zo zijn tijdens de uitvoering 23 bewoners uitgeplaatst naar een logeerwoning en heeft de KBV hulp geboden bij het verzetten van de inboedel en de schoonmaak. Daarnaast zijn tijdens de gehele renovatie zogenaamde "huiskamers" ter beschikking gesteld waar bewoners zich konden terugtrekken van de werkzaamheden, de was konden doen en indien gewenst, gebruik konden maken van de douche. Inmiddels is het merendeel van de betrokken bewoners geënquêteerd. Uit deze enquête blijkt dat de bewoners hun woning na de renovatie met gemiddeld een 8,2 waarderen.

De KBV en Etro Vastgoedzorg organiseerden het evenement met als doel de bewoners te bedanken voor hun medewerking tijdens het renovatieproces. Daarnaast zijn ook de bewoners van woongebouwen E, F en G uitgenodigd. Zij staan aan de vooravond van een vergelijkbaar renovatieproces en de KBV wilde hen graag in gesprek brengen met de bewoners die dit al hebben meegemaakt.

Na afloop van het feest vonden alle bewoners van woongebouwen A, B en C nog een plantenbak aan hun balkonreling waarmee de KBV en Etro Vastgoedzorg hen bedanken voor de bloeiende samenwerking en hen veel geluk wenst in de gerenoveerde woning.

< Terug naar overzicht