MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Dunavie Brandpreventieactie 'Blijf uit de rook' van start

10-10-2013

De landelijke brandpreventieactie “Wat doe jij bij brand?” is weer gestart. Met deze actie besteden wij samen met de brandweer in de maand oktober extra aandacht aan het voorkomen, melden en vluchten bij brand.

Officiële start
Woensdag 9 oktober 2013 was de officiële start van deze actie in buurtcentrum De Schelp in Katwijk. Directeur-bestuurder Alfred Busser (Dunavie) en brandweercommadant Bas de Leeuw (Brandweer Katwijk) werden letterlijk in de rook gezet. De brandweer was snel ter plaatsen om ze te redden, maar rook verspreid zich nog sneller. Rookvergifiting is de meestvoorkomende doodsoorzaak bij brand; verduisterende en gifitige rook kan bewoners binnen drie minuten doen verstikken. Daarom is een rookmelder in uw woning van groot belang. In uw slaap wordt u niet wakker van rook maar wel van geluid. Rookmelders maken het verschil tussen leven en dood.

Bezoek aan onze huurders.
Huurders kunnen bij Dunavie een rookmelder voor € 10 per stuk (winkelwaarde € 24,95) kopen. Een kwalitatief goede melder met een levensduur van minimaal tien jaar bij goed onderhoud. Bij aanschaf ontvangt de huurder een plaatsingsadvies. En wij komen ook naar onze bewoners toe. Samen met de brandweer bezoeken we vier wijken/complexen. Huurders kunnen de rookmelder(s) in de hal van het complex aanschaffen. Indien nodig adviseren/helpen wij huurders direct met het plaatsen van de rookmelder in de woning. 

U leest hier meer over de actie en welke complexen wij bezoeken. 
 

< Terug naar overzicht