MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Blijf uit de rook!

25-09-2013

In oktober 2013 gaan de nationale brandpreventieweken ‘Wat doe jij bij brand?’ van start. In deze periode vraagt de brandweer weer aandacht voor het voorkomen, melden en vluchten bij brand. Een belangrijk onderwerp! Daarom schenkt Dunavie hier in deze periode ook extra aandacht aan. Ook dit jaar hebben wij weer een speciale actie: wij bieden u een rookmelder aan tegen hoge korting.

Rookmelders voor slechts € 10
In een aantal van onze woningen is geen rookmelder aanwezig of werkt de batterij niet meer. Van 10 tot en met 31 oktober 2013 kunt u per adres maximaal twee rookmelders met hoge korting bij Dunavie aan de balie aanschaffen (zo lang de voorraad strekt). U betaalt € 10 per stuk (winkelwaarde € 24,95 per stuk).  Onze balie is van maandag tot en met donderdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 12.00 uur. U betaalt per pin of geeft een automatische incasso af. U kunt niet contant betalen bij ons op kantoor. Als u een rookmelder bij ons koopt, heeft u een kwalitatief goede melder in huis met een levensduur van minimaal tien jaar (bij goed onderhoud).

Waarom een rookmelder?
Rookmelders waarschuwen bij brand. Bij het ontstaan van brand, nog voordat er vlammen zijn, ontwikkelt zich rook. In minder dan vijf minuten kan een beginnende brand zich uitbreiden tot een uitslaande brand met verduisterende en giftige rook. Rookvergiftiging is de belangrijkste doodsoorzaak bij brand; binnen drie minuten kunt u verstikken. Iedere seconde telt! In uw slaap wordt u niet wakker van rook, wel van geluid. Om u en eventuele gezinsleden op tijd te wekken bij brand, is een rookmelder dus echt van levensbelang. Alleen dan heeft u genoeg tijd om te vluchten. Een rookmelder maakt het verschil tussen leven en dood.

Advies
De brandweer adviseert om per woonlaag minimaal één rookmelder op te hangen. Hangt er bij u in de woning al een rookmelder en is deze ouder dan zeven jaar? Dan is het advies de rookmelder in zijn geheel te vervangen. Dus niet alleen de batterij!

Wij komen ook naar u toe
Wij komen ook naar u toe. In onderstaand schema leest u wanneer wij in welk complex aanwezig zijn. U kunt dan een rookmelder aanschaffen en indien nodig adviseren/helpen wij u direct bij de plaatsing. Woont u in de buurt van een complex? Ook dan bent u van harte welkom!. Ook op locatie betaalt u per pin of geeft u een automatische incasso af. U kunt niet contant betalen.

Dorpskern Complex/wijk Adres Datum Tijd
Katwijk Hoornes noordoost Buurtcentrum De Schelp
Suurmondstraat 1
09-10-13 16.00 - 18.00 uur
Katwijk Hoornes noordoost Buurtcentrum De Schelp
Suurmondstraat 1
17-10-13 19.00 - 21.00 uur
Rijnsburg Complex Piet Heinstraat en Trompstraat Evertsenstraat 68 – 122 24-10-13 16.00 - 18.00 uur
Katwijk a/d Rijn Complex Zonnebloemstraat Zonnebloemstraat 31-10-13 16.00 - 18.00 uur

Onderhoud
Heeft u al een rookmelder? Dan is het belangrijk dat u deze goed onderhoud en op tijd vervangt. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. Wanneer u de rookmelder juist plaatst en goed onderhoudt, gaan de melder en batterij tien jaar mee. U leest hier belangrijke tips over de plaats en onderhoud van uw rookmelder.

Verzeker u tegen schade
Een brand is een heftige gebeurtenis. De rookmelders in uw woning zorgen ervoor dat u tijdens uw slaap wordt gewekt als er brand ontstaat. Toch kunt u slachtoffer worden van een brand waarbij een aantal of al uw spullen verloren gaan. Het kost veel geld om alles opnieuw aan te schaffen.

Een inboedelverzekering biedt dekking tegen gevaren waaraan uw bezittingen, bijvoorbeeld vloerbedekking, meubelstukken en tv, blootstaan. En niet alleen door schade bij brand in uw woning, maar ook schade die u ondervindt aan uw inboedel als gevolg van brand bij uw buren (rook- en waterschade), inbraak en diefstal, vandalisme of storm. Al voor een paar euro per maand kunt u deze risico’s laten dragen door een verzekeraar. Waartegen u bent verzekerd, is afhankelijk van de polis die u afsluit. Wij adviseren u een uitgebreide inboedelverzekering af te sluiten. Denkt u er aan om ook het zogenaamde ‘huurdersbelang’ mee te verzekeren.

Wat is huurdersbelang?
Onder huurdersbelang worden zaken gerekend die normaal gesproken onder de opstalverzekering vallen. Het gaat om verbeteringen die u als huurder heeft aangebracht aan het huis. Binnen de inboedelverzekering is het mogelijk om dit te verzekeren door het huurdersbelang op te nemen in de polis.

 

 

< Terug naar overzicht