MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Gemeente Katwijk en Dunavie onderzoeken samen mogelijkheden bouw (sociale)huurwoningen terrein voormalige gemeentewerf Rijnsburg.

19-09-2013

Gemeente Katwijk en woningcorporatie Dunavie gaan samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de bouw van (sociale) huurwoningen op het terrein van de voormalige gemeentewerf in Rijnsburg. Omdat de gemeentewerf inmiddels is verhuisd, kan deze plek een nieuwe invulling krijgen. Op 19 september ondertekenden beide partijen een intentieovereenkomst


De voormalige gemeentewerf ligt naast de brug over het Oegstgeesterkanaal, en is onderdeel van de ontwikkeling van de nieuwe wijk De Horn. In De Horn, gelegen in het gebied tussen de Collegiantenstraat /de huidige dorpsrand van Rijnsburg, de Vliet en het Oegstgeesterkanaal, zijn maximaal 410 woningen gepland. Dit wordt een mix van koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Over de verdere ontwikkeling van De Horn worden op dit moment volop onderhandelingen gevoerd met marktpartijen. De resultaten hiervan en meer duidelijkheid over de vervolgstappen worden voor het einde van het jaar verwacht.


De gemeente en Dunavie verwachten in de loop van het eerste kwartaal van 2014 de mogelijkheden voor de locatie van de gemeentewerf in beeld te hebben. De omwonenden worden tijdens een informatieavond over deze mogelijkheden geïnformeerd.

< Terug naar overzicht