MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Officiële opening Marinekapel door burgemeester Wienen op 24 mei 2008

08-05-2008

Op 24 mei 2008 wordt om 10.30 uur de kapel van het voormalig vliegkamp Valkenburg officieel geopend door de burgemeester, Jos Wienen.

Op 12 februari 2008 heeft Stichting Projecten Interkerkelijke Evangelisatie Katwijk (PIEK) met Woonstichting KBV het huurcontract getekend om het voormalig kerkgebouw in gebruik te nemen. Woonstichting KBV huurt verschillende gebouwen op het voormalig vliegkamp Valkenburg, waaronder het kerkgebouw. Door de verhuur aan stichting PIEK wordt er weer een waardevolle betekenis gegeven aan dit gebouw voor de Katwijkse samenleving. De kapel is vanaf februari opgeknapt door vrijwilligers van de stichting PIEK. Stichting PIEK en Woonstichting KBV zijn blij met de goede samenwerking en willen dit benadrukken door gezamenlijk betrokken te zijn bij de officiële opening.

Iedereen is van harte welkom om op 24 mei om 10.30 uur de officiële opening bij te wonen. Na enkele korte toespraken door vertegenwoordigers van PIEK en van de KBV, zal de burgemeester de kapel officieel openen door de kerkklok te luiden.

Na de opening is er gelegenheid voor een rondleiding en uitleg over de plannen die PIEK heeft met de kapel. Deze openstelling van de kapel is tot 16.00 uur. Iedere bezoeker wordt getrakteerd op koffie of thee met wat lekkers.

Enkele activiteiten in de kapel al gestart, zoals de school voor evangelisatie en de 24 uur muzikale aanbidding op 16 mei vanaf 19.00 tot 17 mei 19.00 uur. Iedereen kan tijdens deze 24 uur op ieder moment binnenlopen. De eerste nieuwe activiteit na de officiële opening is de start van het “Huis van gebed” op woensdagochtend 4 juni. Iedereen kan dan terecht voor persoonlijk gebed. Meer nieuws over verdere openstelling van het “Huis van gebed” volgt.

De verdere plannen die Piek ontwikkelt voor de kapel worden bekend gemaakt via de media. Voor meer informatie of vragen over de kapel kan men ook terecht op www.stichtingpiek.nl .

< Terug naar overzicht