MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Plan van aanpak leegstand Rooie Buurt

11-07-2013

Dunavie maakt zich zorgen om de opgelopen leegstand in de Rooie Buurt in Katwijk. Leegstand kost geld en kan ten koste gaan van het woongenot in de buurt. Daarom starten we in deze buurt met een proefproject. Dit houdt in dat Dunavie tien woningen in deze buurt gaat aanbieden aan woningzoekenden met een bruto jaarinkomen tussen de € 37.000 en € 43.000 per jaar. De huurprijs wordt vervolgens vastgesteld op basis van dit inkomen. Het uitgangspunt blijft dat de huurder een jaarinkomen nodig heeft dat 4,5 keer de jaar huursom is.

Voorbeeld
Een gezin heeft een jaarinkomen van € 40.000 en gaat een huurprijs betalen van € 741 per maand. Stel dat het inkomen € 43.000 per jaar is, dan wordt de huurprijs bepaald op € 797 per maand.

Dunavie wil met dit project de leegstaande huurwoningen in de Rooie Buurt sneller verhuren. Ook willen we meer woningen kunnen aanbieden aan mensen die met een hoger inkomen in een goedkope woning wonen, de zogenaamde scheefwoners. Voor die groep mensen zijn op dit moment niet zoveel woningen beschikbaar.

Belangstellenden moeten starter zijn op de woningmarkt of een sociale huurwoning achterlaten. Op www.woonzicht.nl vindt u meer informatie over de woningen die in dit proefproject worden verhuurd.

 

 

< Terug naar overzicht