MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Asbest sanering in Colijnstraat zonder problemen verlopen

07-06-2013

Gisteren, donderdag 6 juni 2013, werd bekend dat bij renovatiewerkzaamheden aan de Colijnstraat in Katwijk asbest is vrijgekomen. Gisteravond en vandaag zijn asbest saneerders aan het werk geweest om de omgeving en de galerijen van het woongebouw schoon te maken. Daardoor konden de bewoners een aantal uren de galerijen niet gebruiken. Vandaag om 17.00 uur werden alle galerijen weer vrijgegeven.

Meteen na het bekend worden van het asbest nieuws, is Dunavie in actie gekomen. Medewerkers van Dunavie hebben telefonisch en ter plaatse de bewoners geïnformeerd en er is gesproken met de bewonerscommissie en de gemeente. Asbest specialist Vlasman is direct gekomen met een grote saneringsploeg. Zij dragen beschermende kleding omdat zij dag in, dag uit met asbest werken.

De meeste bewoners van de Colijnstraat reageerden verbaasd maar begripvol. Sommigen zochten tijdelijk onderdak bij familie of in de speciaal daarvoor ingerichte Pniëlkerk. Daar werden bewoners opgevangen met koffie en broodjes. Andere bewoners bleven in hun woning. De meeste bewoners hadden begrip voor de situatie.

Uit onderzoek bleek dat op de begane grond een minimale hoeveelheid asbest terecht was gekomen. De aangetroffen concentratie asbest was dermate laag dat er geen gevaar is voor de gezondheid van bewoners. Uiteraard wilden wij dit asbest wel meteen opruimen. Om er zeker van te zijn dat er geen asbest meer rond het gebouw ligt, hebben wij besloten uit voorzorg ook de galerijen, de balkons grenzend aan de kopgevel aan de noordkant en de steiger aan die kant te laten schoonmaken. De galerijen zijn nu dus schoon, de balkons van de betrokken woningen en de steiger worden morgen schoongemaakt. Komend weekend verwacht Dunavie de laatste onderzoeksuitslagen, waarna de renovatiewerkzaamheden kunnen worden hervat.

Volg ons op twitter: @de3torens
< Terug naar overzicht