MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Start bouw deelplan 3 ‘t Duyfrak

06-06-2013

Op donderdag 30 mei luidde wethouder Daan Binnendijk de start van de bouw van deelplan 3 van ’t Duyfrak in. In fase 3A zijn 39 woningen gepland. Met het leggen van een vloerplaat voor een van de woningen kan de bouw van de eerste woningen echt beginnen. Naar verwachting nemen de nieuwe eigenaren en huurders begin volgend jaar hun intrek in de nieuwe woningen.

Koop- en huurwoningen
In totaal komen in deelplan 3, gelegen tussen de Voorschoterweg en de al gerealiseerde bebouwing in 't Duyfrak, zo’n 146 woningen, waarvan 99 sociale huurwoningen. De woningen waarmee nu gestart wordt, zijn zowel koop- als huurwoningen. Naar verwachting starten voor de zomer de werkzaamheden voor de bouw van nog eens 89 huurwoningen van Dunavie. Wethouder Daan Binnendijk: ‘Zeker in deze tijd is het fantastisch dat we in 't Duyfrak best voortvarend door kunnen gaan. En ondanks de recessie kunnen we vasthouden aan de hoge kwaliteitseisen voor de woningen. 't Duyfrak blijft een kwalitatief mooie wijk.' Binnenkort wordt gestart met de verkoop van circa 25 eengezinswoningen. Later dit jaar start de gemeente met de verkoop van 7 kavels voor particulier opdrachtgeverschap. In deelplan 3 zijn tevens nog enkele twee onder een kapwoningen beschikbaar.

Bloemetje
De afgelopen maanden is er in 't Duyfrak flink gewerkt aan de voorbereiding van de bouw. Ook is een nieuw fietspad aangelegd. Omdat deze werkzaamheden niet ongemerkt aan de huidige bewoners van 't Duyfrak voorbij zijn gegaan, ontvingen zij vorige week een bloemetje. Wethouder Daan Binnendijk: ‘Wonen in een wijk in aanbouw is natuurlijk prachtig, omdat je de wijk letterlijk ziet opgroeien. Maar we hebben ook oog voor de nadelen. De bewoners zijn veel geconfronteerd met bouwwerkzaamheden met alle overlast van dien. Zeker als het weer dan ook nog eens niet meewerkt en het langer duurt dan voorzien. Deze attentie was echt verdiend.’

Meer informatie
Actuele informatie over 't Duyfrak en de woningen is te vinden op de vernieuwde  website www.tduyfrak.nl.

 

< Terug naar overzicht