MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Torenflats in de steigers

28-03-2013

Dunavie wil de woongebouwen aan de J. Th. de Visserstraat en Treubstraat in Katwijk een nieuwe, modernere uitstraling geven. Vooruitlopend op de werkzaamheden liet Dunavie onderzoek uitvoeren naar de kwaliteit van de kopgevels. Die bleek minder goed dan gehoopt. Wij hebben het advies gekregen de kopgevels in zijn geheel te vernieuwen. Dunavie heeft besloten deze werkzaamheden per direct te laten uitvoeren door aannemer Hemubo.

Lange termijn
Dunavie wil de gebouwen aan de Treubstraat minimaal tot 2032 verhuren, de J. Th. de Visserstraat tot 2042 en de Colijnstraat tot minimaal 2052. De huidige kwaliteit van de kopgevels staat dit niet toe. Het gebouw aan de Colijnstraat zou nog buiten de moderniseringswerkzaamheden worden gehouden, maar nu worden de kopgevels wel meegenomen in deze vervroegde aanpak.

In de steigers
De steiger die aan de zuidzijde van de J. Th. de Visserstraat was neergezet om het onderzoek uit te voeren, blijft staan en wordt verder opgehoogd. Dunavie gaat vanaf de steiger meteen onderhoudswerkzaamheden uit het project uitvoeren, zoals het vervangen van de houten trappenhuiskozijnen en het schilderwerk aan de kopgevels.

Op dit moment worden de kopgevels, in overleg met de gemeente, door de architect uitgetekend. De gemeente werkt mee aan de versnelde aanpak van de kopgevels.

Veiligheid voorop
Elke week wordt er een steiger opgebouwd aan een andere kopgevel en starten daar de werkzaamheden. De steigers worden stevig bevestigd aan de gevel. Na ongeveer zes weken staat bij iedere kopgevel een steiger.

Op de begane grond wordt om de steigers een afgesloten hekwerk en houten schotten aangebracht. Op deze manier zijn de steigers uitsluitend bereikbaar voor medewerkers van Hemubo en Dunavie en blijft de omgeving veilig.

Resultaat
De lichtroze gevelplaten die nu de kopgevels bedekken, worden verwijderd. Ook het metselwerk wordt voorzichtig gesloopt. De kopgevels worden voorzien van gevelisolatie platen en stucwerk. De precieze kleur en uitstraling moet nog worden afgestemd met de stadsbouwmeester en de bewonerscommissie.

Dunavie houdt de bewoners via nieuwsbrieven op de hoogte van de vorderingen. Wij verwachten de werkzaamheden in de zomer van dit jaar af te ronden.
< Terug naar overzicht