MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Bewoners blij bij eerste oplevering renovatieproject Nassaudreef Hoog

10-12-2008

Op 10 december 2008 is de eerste woning opgeleverd aan meneer en mevrouw Vooys. Omdat het de eerste woning is die is opgeleverd hebben deze bewoners een bloemetje ontvangen van de KBV. ‘Wat is het mooi geworden’ is de reactie van het echtpaar. ‘We zagen erg tegen de renovatie op, het is toch een ingrijpend gebeuren, maar nu we het resultaat zien weten we dat het meer dan waard is geweest! Ik maakte letterlijk een sprongetje van blijdschap toen ik naar binnenliep’.

In november is de renovatie van de eerste woningen in de naoorlogse flat aan de Nassaudreef Hoog gestart. De bewoners krijgen een compleet nieuwe badkamer en toilet naar eigen smaak, nieuwe (stand)leidingen, een eigen cv-ketel, nieuwe radiatoren en een individuele watermeter. Bovendien krijgen de bewoners - als ze dat willen – een nieuwe keuken die ze zelf kunnen uitkiezen. Kortom, een woning met veel comfort waar de KBV géén huurverhoging voor berekent.

De voorbereiding van dit project had heel wat voeten in de aarde. Bij de huisbezoeken bleek dat een groot aantal bewoners de ingrijpende verbouwing lichamelijk of geestelijk niet aankonden. Daarom heeft de KBV de bewoners de keus gegeven om van een tijdelijke vervangende woning gebruik te maken. Omdat Woonstichting KBV het beste voor haar bewoners wil is, samen met de bewonerscommissie en de aannemer, een nieuw plan van uitvoering gerealiseerd. In dit nieuwe plan zijn, onder andere, de planning van de werkzaamheden aangepast. Met een pauze van één week tussen het terug - en uitverhuizen is de hectiek voor de bewoners verminderd.

Al met al is het de bewoners van de eerste gerenoveerde woning erg meegevallen. ‘Het scheelt enorm dat de KBV de verhuizingen regelt met een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Natuurlijk zijn we nu wel heel blij dat we weer terug zijn in onze eigen woning, een logeerwoning is toch anders omdat het niet ‘eigen’ is. Maar uiteindelijk is het prachtige resultaat het helemaal waard!’, aldus de heer Vooys. Dit resultaat is te danken aan de goede samenwerking tussen de KBV, de aannemer en de bewonerscommissie en de medewerking van de bewoners.
< Terug naar overzicht