MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Feestelijke afsluiting project ’t Duyfrak

26-04-2016

Donderdag 21 april was het feest in ‘t Duyfrak. Met de laatste 31 woningen, van de in totaal 154 door Dunavie opgeleverde woningen, sluit Dunavie samen met bewoners en andere betrokkenen dit project af. Dunavie had de huurders van de zeven eengezinswoningen en 24 appartementen uitgenodigd voor een feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje. Bij de ontwikkeling van ’t Duyfrak waren gemeente Katwijk, ontwikkelingscombinatie Van Zessen Claer, Bouwinvest en Dunavie betrokken.

Wethouder Krijn van der Spijk (gemeente Katwijk) en Dick van der Plas (KBM) spraken hun waardering uit voor dit project en vonden het moedig dat Dunavie tijdens de crisis haar bouwproductie heeft versneld. Vanaf 2005 is er gebouwd aan deze wijk met veel variatie van verschillende bouwstijlen, steensoorten en bijzondere gevels. Dick van der Plas gaf in zijn speech aan dat bewoners aangaven geen verschil te zien tussen ‘koop- en huurwoningen’. Zowel Krijn van der Spijk als Dick van der Plas sloten hun speech af door de bewoners te feliciteren met hun nieuwe woning en wenste hen veel woonplezier.

t Duyfrak
't Duyfrak is een groene, waterrijke woonwijk langs de Oude Rijn in het sfeervolle dorp Valkenburg, gemeente Katwijk. Het totale project van Dunavie bestond uit de bouw van 154 duurzame sociale huur- en koopwoningen, allen met een laag energieverbruik. Krijn Van der Spijk en Alfred Busser onthulden samen met drie genodigden een plaquette met daarop een abstracte wijkplattegrond van’t Duyfrak in kleur en drie ballonnen met het getal 154 die symbool stonden voor de 154 woningen.

Lokaal maatwerk
De woningen zijn aangeboden met lokaal maatwerk. Dat wil zeggen dat huurders
van Dunavie en inwoners van de gemeente Katwijk voorrang kregen op deze woningen.
Een bewoonster vertelde als volgt: “wij stonden als zesde op de lijst. Het was best spannend of we voor een woning in aanmerking zouden komen. Onze eerste keus was een appartement op de bovenste verdieping. Tot we deze woning zagen. Een appartement op de begane grond met een tuin en een prachtig uitzicht. We zouden niet meer willen ruilen”. Het is een project geweest om trots op te zijn.

 

 

< Terug naar overzicht