MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Woonstichting KBV biedt huurders en starters de mogelijkheid om met 30% korting een huurwoning te kopen!

22-09-2008

Met de Koopgarant - formule wordt het voor huurders van de KBV mogelijk om heel voordelig een huurwoning te kopen. Ook starters kunnen tegen lage maandlasten eigenaar worden van een betaalbare koopwoning. Woonstichting KBV introduceert met Koopgarant een nieuw product in de gemeente Katwijk.

De koopwoningmarkt is al jaren ‘overspannen’ , dat wil zeggen dat er veel meer vraag is dan aanbod. Daardoor zijn de prijzen van koopwoningen fors gestegen. Voor huurders en starters is het vaak zelfs onbereikbaar geworden om een kwalitatieve goede koopwoning te bemachtigen. Met het resultaat dat er te weinig beweging in de woningmarkt zit in Katwijk. De KBV wil een impuls geven om de woningmarkt weer in beweging te brengen door het voor een zo groot mogelijke groep mogelijk te maken om een woning te kopen. En dit kan door de formule Koopgarant.

Koopgarant is dé mogelijkheid om koopwoningen betaalbaar aan te bieden, en dat vindt de KBV de moeite waard om op de Katwijkse markt te zetten. Met de formule Koopgarant biedt de KBV de woningen aan met 30% korting op de getaxeerde marktwaarde. De formule Koopgarant werkt als volgt:
• Een beëdigd register makelaar taxeert de woningen voor de marktwaarde en koppelt er een reële verkoopprijs aan.
• De KBV biedt de woning aan met 30% korting.
• Indien de bewoner(s) de woning weer wil verkopen, koopt de KBV de woning gegarandeerd binnen 3 maanden terug en  
  ontvangt de verkoper 70% van de verkoopwinst. De verkoper is dus verzekerd van terugkoop door de KBV en van 70% van de  
  waardestijging.
• Indien de woning in waarde is gedaald, dan betaalt de KBV 50% van de waardedaling terug aan de verkoper.

“Wij helpen mensen aan een goedkope koopwoning en kunnen met dat geld nieuwe projecten opzetten”, aldus Jan Turenhout, directeur van de KBV.

< Terug naar overzicht