MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Dunavie doet mee met brandpreventieactie

19-10-2012

In oktober gaat de landelijke brandpreventieactie ”Wat doe jij bij brand?’’ van start. In deze periode vraagt de brandweer aandacht voor het voorkomen, melden en vluchten bij brand. Net als vorig jaar ontvangen huurders van Dunavie bij het bewonersblad Dunavia de brandpreventiekrant met handige tips en veel informatie. Daarnaast heeft Dunavie deze maand een speciale actie: wij bieden bewoners een rookmelder aan tegen hoge korting.

Actie
In de maand oktober kunnen huurders per adres maximaal twee rookmelders met hoge korting via Dunavie kopen. De rookmelder kost € 10 per stuk en heeft een winkelwaarde van € 24,95 per stuk. Wij hebben gekozen voor een kwalitatief goede melder met een levensduur van minimaal tien jaar bij goed onderhoud. Bij de aanschaf ontvangt de huurder ook een plaatsingsadvies. De huurder kan met de kortingsbon uit de Dunavia de rookmelder(s) bij ons kantoor aan de Valkenburgsweg aanschaffen. Ook bezoeken wij samen met een afvaardiging van de brandweer Katwijk tien, vooral ouderencomplexen. Huurders kunnen de rookmelder(s) in de hal van het complex aanschaffen en indien nodig adviseren/helpen wij huurders ook direct met het plaatsen van de rookmelder.

Officiële start
Donderdag 18 oktober 2012 was de officiele start van deze actie. Dunaviedirecteur Alfred Busser en de brandweercommandant Bas de Leeuw lieten samen zien wat het belang is van een rookmelder in de woning. Daarna konden de huurders en de onwonenden van complex Vreugdeweg onder het genot van warme chocolademelk en speculaas een rookmelder kopen.

Waarom een rookmelder?
De meeste slachtoffers bij brand vallen in de eigen woning. In minder dan 5 minuten kan een beginnend brandje zich uitbreiden tot een uitslaande brand met verduisterende en giftige rook, die bewoners binnen 3 minuten kan verstikken. Iedere seconde telt dan. In uw slaap wordt u niet wakker van rook maar wel van geluid. Rookmelders maken het verschil tussen leven en dood.

Meer informatie over brandpreventie?
Bekijk de film die RTV Katwijk in samenwerking met de brandweer Katwijk in 2009 heeft ontwikkeld.

 

Foto:  Christian Onderwater / Katwijk Actueel
< Terug naar overzicht