MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

146 nieuwe woningen voor 't Duyfrak

04-10-2012

De werkzaamheden voor de realisatie van de woningen in fase 3 van ’t Duyfrak gaan dit najaar van start. Op donderdag 4 oktober ondertekenden de Katwijkse wethouder Daan Binnendijk, Jan van Duijn van ontwikkelaar Van Zessen Claer en Alfred Busser, directeur-bestuurder woningcorporatie Dunavie, hiervoor de benodigde overeenkomsten. In deze fase – gesitueerd tussen de Voorschoterweg en de al gerealiseerde bebouwing in 't Duyfrak - worden zowel huur- als koopwoningen gerealiseerd.

In 't Duyfrak zijn op dit moment zo’n 275 woningen gerealiseerd. De ondertekening geeft het startsein voor de bouw van nog eens 146 woningen. Alle partijen zijn gelukkig met de getekende overeenkomsten. Hiermee blijft de bouwproductie in Katwijk gehandhaafd, en komt er een nieuwe variëteit van koop- en huurwoningen in de populaire wijk 't Duyfrak.

Sociale huurwoningen
Woningcorporatie Dunavie realiseert in deze fase 99 sociale huurwoningen met een hoogwaardige uitstraling. Houd de website van Dunavie in de gaten voor meer informatie. Eerder realiseerde Dunavie 24 beneden-bovenwoningen onder MGE voorwaarden. Dit houdt in dat de koper met korting koopt, en Dunavie de woningen weer terugkoopt. De koper loopt hiermee nauwelijks verkooprisico.

Koopwoningen
Ontwikkelaar Van Zessen Claer start nog dit najaar met de verkoop van 40 gevarieerde eengezinswoningen. De prijzen van deze woningen zijn vanaf circa € 250.000,-. De verkoop van 30 herenhuizen, twee-onder-een-kap woningen en vrije kavels is al in volle gang. In de loop van 2013 doet de gemeente nog 7 kavels voor particulier opdrachtgeverschap in de verkoop. Binnenkort wordt een Verkoop Informatiecentrum geopend aan het begin van de wijk, waar behalve woningzoekenden ook de huidige bewoners welkom zijn om plannen en tekeningen te bekijken.

Planning
In december starten de werkzaamheden om het terrein bouwrijp te maken. Er komt onder andere een tijdelijke weg naast de Duyfraklaan, en de aansluiting op de Voorschoterweg wordt afgemaakt. Deze werkzaamheden worden in het eerste kwartaal van 2013 afgerond. Daarna start de bouw van de woningen. In november wordt er een bewonersbijeenkomst georganiseerd waar de huidige bewoners van 't Duyfrak informatie krijgen over de werkzaamheden en de te bouwen woningen.

Meer informatie
Meer informatie over de huurwoningen is te binnenkort te vinden op onze website. Actuele informatie over 't Duyfrak en de koopwoningen is te vinden op www.tduyfrak.nl

< Terug naar overzicht