MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Leerlingen Koningin Emmaschool geven kleur aan bouwplaats complex Floriante in Rijnsburg

09-07-2012

Op dinsdag 3 juli organiseerde Dunavie in samenwerking met de KBM een schilderfestijn voor de leerlingen van de Koningin Emmaschool in Rijnsburg. De kinderen van de groepen 3, 4, 6 en 7 mochten de houten schutting, die langs het bouwterrein staat, opvrolijken.

Met ‘Vakantie’ als thema hadden de meeste kinderen zich al voorbereid door een tekening op papier te maken. Om 14.00 uur begon het schilderfestijn. Na een korte uitleg door medewerkers van Dunavie en de leerkrachten van de school, kregen de kinderen een poncho aan en kon het schilderen beginnen. De leerlingen van groep 6 en 7 gingen als eerste aan de slag. Al snel verschenen de mooiste creaties op de houten schutting. Na ongeveer een half uur was het de beurt aan de leerlingen van groep 3 en 4. Alfred Busser (directeur-bestuurder Dunavie) en Willem van der Plas (directeur KBM) hielpen ook een handje mee met schilderen.

Na het schilderen kregen alle leerlingen als beloning een ijsje. De leerlingen van groep 1, 2 en 5 kregen een doosje met waterverf en een mooie tekening, zodat zij in de klas ook konden schilderen. Dunavie, KBM en de Koningin Emmaschool kijken terug op een geslaagd schilderfeest.

Floriante
De werkzaamheden aan het wooncomplex Floriante aan de Abdijlaan/Smidstraat in Rijnsburg zijn momenteel in volle gang. De Dunavie realiseert hier samen met aannemer KBM 69 woningen bedoeld voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking die graag modern en zorgeloos willen wonen met alle faciliteiten in de buurt. In het complex komen mogelijkheden voor verschillende zorgpartijen om zich daar te vestigen.
< Terug naar overzicht