MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Feestelijke oplevering complex Cleijn Duinplein

03-07-2012

Woensdag 27 juni was het groot feest aan het Cleijn Duinplein in Katwijk. Het groot onderhoudsproject met verbetering van 78 galerijwoningen aan het Cleijn Duinplein in Katwijk werd feestelijk opgeleverd. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de oplevering van het complex gevierd. Er waren puntzakken met verse frites en schepijs Een ballonnenclown vermaakte de kinderen en een troubadour maakte het feest compleet. De leden van de bewonerscommissie werden in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen als dank voor hun inzet gedurende het project.

Energiebesparend: van G naar label B
Op oktober 2011 is aannemer Heembouw, in opdracht van Dunavie, gestart met de werkzaamheden aan het complex. De uitstraling van het woongebouw is verbeterd door het opknappen van de gevels en de vernieuwing van de entrees. Isolatie van de buitengevels, het aanbrengen van HR++ glas en de vervanging van de voor- en balkondeuren maken de woningen beter geïsoleerd. In de woningen zijn de keukens en het sanitair vervangen en is een mechanise ventilatie aangebracht. De warme lucht die wordt afgezogen, wordt hierdoor weer hergebruikt. Al deze energiebesparende maatregelen bij elkaar zorgen ervoor dat het energielabel van deze woningen van een gemiddeld G naar label B is gegaan. Naast deze energiemaatregelen is ook alleen hout met het FSC-keurmerk gebruikt. Energiebesparing en duurzaamheid liepen als een rode draad door dit project. Beide zijn een belangrijk uitgangspunt voor Dunavie.

Minimale overlast
Dunavie heeft de bewoners aangeboden tijdens het groot onderhoud intrek te nemen in een logeerwoning. Een groot deel van de bewoners heeft gekozen voor dit aanbod. Dit heeft de overlast door de werkzaamheden in de woning voor de bewoners beperkt tot het minimum.

< Terug naar overzicht