MG 4740 header nieuws
< Terug naar overzicht

Brand in woning door aanwezige hennepkwekerij

07-06-2012

Woensdagochtend 6 juni is er rond 8.00 uur brand ontstaan in een van onze woningen in Katwijk. De brandweer heeft geconstateerd dat de brand is veroorzaakt door een hennepkwekerij.

Schade
Een brand is altijd een heftige gebeurtenis. Niet alleen voor de bewoners zelf. Zeker ook voor de omwonenden. Gelukkig zijn er bij deze brand geen slachtoffers gevallen. Wel heeft de brand ernstige schade veroorzaakt. De betreffende woning is onbewoonbaar verklaard. Ook de naastgelegen woningen hebben behoorlijke schade.

Waarom melden zo belangrijk is!

Hennepkwekerij
Een hennepkwekerij is voor Dunavie onacceptabel en betekent altijd beëindiging van de huurovereenkomst. Het houden van een hennepkwekerij in de woning is illegaal, en ook gevaarlijk. De planten hebben een constante (warme) temperatuur nodig. Veelal wordt de stroom die daarvoor nodig is illegaal en ondeugdelijk afgetapt. Hierdoor is de kans groter op kortsluiting waarmee de situatie brandgevaarlijk wordt. Niet alleen de betreffende woning loopt gevaar ook de aangrenzende woningen.

Wat kunt u doen?
Wees als buurtbewoner dus alert en voorkom daarmee een gevaarlijke situatie.
Gaan uw (nieuwe) buren alle contact met u en andere buren uit de weg? Hoort u opvallend veel getimmer en geboor? En hoort u ‘s nachts motorgeluid of zoemgeluid? Is de woning hermetisch afgesloten (ook op warme dagen)? Wordt er niet of nauwelijks gelucht? Slaan de stoppen in uw woning regelmatig door? Is het of heel rustig in de woning en is er bijna nooit iemand? Of is het juist heel druk en is er steeds aanloop? Dit kunnen aanwijzingen zijn. Wees dus alert en neem contact met ons op als u de situatie niet vertrouwt. U kunt onze collega’s van team sociaal beheer bereiken via telefoonnummer (071) 820 08 00.

< Terug naar overzicht