De groene keuze van

Nieuw project Dunergie

Op 29 maart is de aannemingsovereenkomst getekend tussen Dunavie en de Katwijkse Bouw Maatschappij KBM voor project Dunergie in 56 eengezinswoningen aan de Parsstraat en Boshuysenstraat in Katwijk. Dit project bestaat uit het energiezuinig maken van de woningen door het isoleren van gevels, het vernieuwen en isoleren van het dak en het plaatsen van zuiniger CV-ketels. Ook kunnen huurders tegen een beperkte huurverhoging kiezen voor zonnepanelen, dubbel glas en een zuinige mechanische ventilatie. De uitvoering start op 10 april, en wordt naar verwachting rond 1 september afgerond.

Zonnepanelen of andere duurzame investeringen zijn vanwege kosten niet altijd toegankelijk voor mensen in een sociale huurwoning. Met De Groene Keuze Van, hebben deze huurders wél toegang tot duurzame verbeteringen in hun woning en worden ze meer bewust van duurzaam leven. De huurder krijgt een beperkte maandelijkse huurverhoging omdat wij slechts de helft van de investering doorberekenen.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Dunavie. Het zelf keuzes kunnen maken in energiebesparende maatregelen zorgt niet alleen voor meer duurzaamheid in huurwoningen, maar geeft de huurders ook meer regie in het maken van keuzes. De verduurzaming van de woningen draagt bij aan meer wooncomfort en minder woonlasten voor onder andere de lagere inkomensgroepen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor De Groene Keuze Van? Of wilt u meer weten over de groene keuze? Ga naar degroenekeuzevan  en bekijk het filmpje hier.