MG 6406 header projecten

“Het is het gevoel wat ik hierbij deze plek heb om in dit gedeelte van Rijnsburg te wonen".

Wonen in Westerhaghe en wat maakt wonen in Westerhaghe zo bijzonder?

 
Op 15 juli 2014 zijn de eerste contracten getekend van de appartementen. Inmiddels hebben een aantal huurders hun intrek genomen in deze woningen. Zo ook de familie Schaaders.

De familie Schaaders is een van de families die teruggekeerd is naar de wijk Westerhaghe. Hieronder leest u het interview met deze huurder waarom voor haar wonen in Westerhaghe zo bijzonder is.

Vanmiddag was ik te gast bij de familie Schaaders- Zwaan in de wijk Westerhaghe. Zij hebben sinds 15 juli de sleutel van dit appartement. Bij het appartement van de familie Schaaders word ik welkom geheten door mevrouw Schaaders. De heer schaaders is druk bezig met de internetaansluiting. Het appartement ziet er prachtig uit van binnen en is helemaal af. Prachtig ingericht en met zorg samengesteld. Mevrouw Schaaders laat me dit dan ook met trots zien.

Wie is mevrouw Schaaders- Zwaan en wat doet zij in het dagelijks leven?

“Ik ben getrouwd met Tom Schaaders en moeder van bij elkaar vijf kinderen. Ik ben onlangs van baan veranderd en ben sinds 1 juli als gastvrouw werkzaam bij de organisatie Nova Zembla. Nova Zembla is een particuliere instelling die zorg op maat levert en gericht is op kleinschalig wonen. Na het vervullen van een aantal verschillende functies is dit een functie die goed bij mij past. Het was best pittig een nieuwe baan en een nieuw huis. Maar met hulp van vriendinnen en familie kon het klussen doorgaan en is de woning op tijd af gekomen”.

Hoe was het voor u om te wonen op de Spinozalaan?

“Voor de sloop/nieuwbouw woonde ik op de Spinozalaan 307. Ik woonde hier van 2003 tot 2009. Ondanks het feit dat ik wist dat dat deze woningen op de nominatie stonden voor sloop, woonde ik daar geweldig. Ik heb daar een nieuwe start gemaakt in een heerlijk huis in een heerlijke buurt. De plannen van sloop/nieuwbouw waren al bekend, alleen wanneer dit exact zou gaan gebeuren niet en ik kreeg de toezegging om na de sloop weer terug te keren naar deze buurt in een nieuw appartement”.

Dan de verhuizing naar de wisselwoning. Hoe was de verhuizing destijds geregeld en hoe was het om in een andere buurt te wonen?

"In 2009, toen de appartementen gesloopt gingen worden, ben ik verhuisd naar een wisselwoning in de Collegiantenstraat. Dit was de tweede woning die ik aangeboden kreeg als wisselwoning. De eerste woning was te klein voor de samenstelling van ons gezin. In plaats van de twee jaar die de sloop/nieuwbouw zou gaan duren werd dit vijf jaar. De oorzaken van de vertraging waren zowel de nesten van de vleermuizen als de crisis. De bouw werd gestaakt en de onzekerheid of ik sowieso kon terugkeren naar mijn "oude buurt" werd ook groter. De voorwaarde voor verder bouwen was dat 70% van de appartementen verkocht moest zijn. Uiteindelijk kwam het verlossende woord in juni 2013. De bouw van de appartementen ging van start. Elke dag brachten mijn man en ik een bezoek op de bouwplaats en hoopten dat er dat jaar niet te veel vorst zou komen wat de bouw opnieuw zou vertragen. Dit was gelukkig niet het geval”.

Wat heeft de keuze van uw appartement bepaald?

"In totaal waren er vier huurders die wilden terugkeren naar een appartement in dit complex. De keuzevolgorde werd bepaald door de woonduur. Wij hadden als laatste de keus voor een appartement”. “Op de vraag of dit appartement ook onze voorkeur had, kan ik een volmondig ja geven. Mijn voorkeur ging uit naar een appartement in het tweede blok, op de 2e verdieping met een inpandig balkon. Dus dit is precies het appartement wat wij wilden. Wij zijn erg gesteld op onze privacy en vinden het heerlijk dat wij “binnen” buiten kunnen zitten. We hebben goed contact met de buren, overlopen elkaar niet. We maken een praatje met elkaar over het doel wat wij met elkaar gemeen hebben. De inrichting van onze appartementen. Ik vind dit ook wel de charme van een nieuwbouwwoning, het geklus wat je her en der om je heen hoort”.

Wat maakt deze plek zo speciaal om te wonen dat u hier weer teruggekeerd bent?

“Het is het gevoel wat ik hierbij deze plek heb om in dit gedeelte van Rijnsburg te wonen. Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn in mijn “oude” buurt. Het is een leuke plek om te wonen. “Kijk maar eens naar buiten, de speeltuin is beneden en er is altijd reuring”.

Wat vindt u van de opzet van de hele wijk Westerhaghe?

De wijk is goed opgezet en met verschillende type woningen. Als je ’s avonds op het balkon zit, zie je overal lichten van de omliggende appartementen. Er is geen enkele andere plek waar ik zou willen wonen.

Tot slot de laatste vraag hoe bevalt het in de woning en bent u al gewend?

Wennen dat was helemaal niet nodig, alles is nieuw en ruim en het wachten waard.
Omdat het zo mooi en nieuw is, is het wel zo prettig als dit zo blijft. Met name de entree, het is ten slotte “de voordeur” van het gebouw. Ik zou de volgende boodschap mee willen geven: Houdt de entree schoon en laten we er met elkaar voor zorgen dat het complex leefbaar blijft.