MG 6406 header projecten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten

Klik op de afbeelding om te vergroten

terug naar overzicht

Hoorneslaan

Met een klap is de nieuwbouw gestart

Woensdag 14 juni is de eerste officiële paal geslagen door wethouder Krijn van der Spijk en Alfred Busser (directeur-bestuurder) van Dunavie. Hiermee is de bouw van de 87 toegankelijke, energiezuinige sociale huurwoningen met lift gestart. Na de officiële handeling pakten de heren Van der Plas (KBM Groep), wethouder Van der Spijk en Alfred Busser een cadeau uit dat symbool stond voor de kleuren van de nieuwe entrees, blauw, oranje en groen.

Duurzame toegankelijke appartementen
De appartementen zijn onderverdeeld in drie woonblokken van elk 29 appartementen met lift en zijn goed toegankelijk, ook voor senioren. De appartementen worden ondergebracht in drie gelijkvormige woonblokken van vier bouwlagen en verschillen onderling alleen in steenkleur en kleur van de entrees.
De twee-, drie-, en vierkamerwoningen variëren van 62 tot 89 m2. Door op de koppen van de woonblokken steeds twee appartementen te draaien ontstaat er meer geveldynamiek en hiermee ook mooie balkons en woonkamers op de oost- en westkopgevels.

Op het dak worden vijf zonnepanelen aangebracht, hiermee wordt energie gehaald uit natuurlijke bronnen om de energiekosten te beperken. Alfred Busser: “Bij ieder project wordt nagedacht over verbetering. Wij doen dit ten slotte voor de toekomst van de nieuwe bewoners”.

Architect en aannemer
KAW architecten uit Rotterdam heeft de appartementen ontworpen. Zij zijn erin geslaagd om een mooi staaltje van moderne baksteenarchitectuur te ontwerpen. Voor de KBM Groep uit Katwijk ligt de uitdaging om de woningen binnen de planning te bouwen. Wethouder Van der Spijk: “Het is mooi dat een Katwijkse aannemer de bouwwerkzaamheden gaat verrichten met als mooie bijkomstigheid hun kantoor dichtbij de bouwplaats”.

Planning
De oplevering van de appartementen gebeurt per woonblok. Als alles volgens planning verloopt, zal dit naar verwachting in de tweede helft van 2018 zijn. We kunnen dan de toekomstige bewoners een “Prettig thuis” bieden.

 

 

 

Sloop complexen Dunavie in Hoornes Noord Oost gestart

Maandag 9 januari 2017 was het zover en ging de sloophapper van sloopbedrijf RGS groep door het eerste blok van de drie flats aan de Hoorneslaan. Twee jaar nadat de bewoners van deze flats het sloopbericht persoonlijk van Dunavie te horen kregen. Voor sommigen een opluchting en voor anderen een sentimenteel moment. De sloop van deze flats maakt het mogelijk om op deze plek te herbouwen. De planning is om begin juni een start te maken met de bouw van 87 energiezuinige en goed toegankelijke sociale huurappartementen met lift. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden van de komende tijd.

Wat ging aan de sloop vooraf?
Weken aan voorbereiding ging hieraan vooraf. Nadat eind november het laatste gezin verhuisde naar een ander woning kon de voorbereiding aan de sloop beginnen. Allereerst werd het sloopgebied ingericht en met hekken afgezet om vervolgens te starten met asbestverwijdering. In de afgelopen anderhalf jaar hebben alle 96 huishoudens een andere woning betrokken. 80 huishoudens binnen Katwijk en 16 huishoudens buiten Katwijk.

Slopersduo voor even
Op woensdag 11 januari 2017 klommen wethouder Krijn van der Spijk en Alfred Busser, directeur-bestuurder van Dunavie gezamenlijk in de kraan om een ‘hap’ uit het tweede blok van de woningen aan de Hoorneslaan te nemen. Deze handeling bekrachtigde symbolisch het besluit van sloop en nieuwbouw van Dunavie en de gemeente Katwijk.

Puinruimen
Het proces van sloop en puinruimen neemt ongeveer drie weken in beslag. Daarna is het de beurt aan het bedrijf IDDS om archeologische onderzoek te doen, dit neemt ook ongeveer drie weken in beslag. Daarna kunnen de voorbereidingen getroffen worden om te kunnen starten met de bouw van de 87 sociale huurappartementen.

Met de bouw van deze appartementen krijgt de entree van Katwijk Noord-Oost een nieuw gezicht.

Klik hier voor het persbericht van 31 oktober 2016 met informatie over de start van de sloop.

 

Klik hier voor de brief aan de omwonenden met meer informatie over de omleiding en wegsluiting.

 

Klik hier voor het kaartje van de wijk met de omleiding.