MG 6406 header projecten
Klik om te vergroten

Klik op de afbeelding om te vergroten

terug naar overzicht

34 sociale huurappartementen Hornpoort in Rijnsburg

Wonen in de Horn in Rijnsburg 34 energiezuinige driekamerappartementen

Deze 34 sociale huurappartementen zijn in maart/april 2017 opgeleverd.

Op 27 december 2016 startte de inschrijving voor de sociale huurappartementen en de selectie vond eind februari 2017 plaats. De woningen zijn toegewezen aan 20 huurders van Dunavie, hiervan komen er zeventien uit Rijnsburg en drie uit Katwijk. Twaalf huurders zijn starter of laten een koopwoning achter en twee woningen zijn toegewezen aan stadsvernieuwingsurgenten. Zes woningen zijn toegewezen aan middeninkomensgroep en 28 woningen in het sociale huursegment.
De woningen gaan bewoond worden door een gevarieerd gezelschap met jong en ouder door elkaar. Dunavie wenst alle nieuwe bewoners van De Hornpoort heel veel woonplezier.

Dit appartementencomlex is onderdeel van het nieuwbouwplan De Horn. In de Horn zijn maximaal 410 woningen gepland. Dit wordt een mix van koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen. De voormalige gemeentewerf ligt naast de brug over het Oegstgeesterkanaal, en is onderdeel van de ontwikkeling van de nieuwe wijk De Horn. De nieuwe wijk De Horn ligt in het gebied tussen de Collegiantenstraat en de huidige dorpsrand van Rijnsburg, de Vliet en het Oegstgeesterkanaal.