MG 6406 header projecten

Groot onderhoud

Dunavie start volgend jaar met onderhoud aan De Zuid in Katwijk
Secr. Varkevisserstraat, de W. Malefijtstraat, Weth. D. Ouwehandstraat en Schoolstraat


Dinsdag 27 oktober tekende Dunavie de aannnemingsovereenkomst voor de werkzaamheden in de Zuid. Begin 2016 starten we met de technisch noodzakelijke werkzaamheden aan de eerste woningen van het complex de Secretaris Varkevisserstraat, dit complex omvat woningen aan de Secretaris Varkevisserstraat, de Waal Malefijtstraat,
Weth. D. Ouwehandstraat en Schoolstraat. Met de technisch noodzakelijke werkzaamheden lossen we onder meer de lekkage en vochtklachten op. De werkzaamheden starten in de woningen aan de Secr. Varkevisserstraat 205 tot en met 243 en nemen ongeveer drie maanden in beslag. Na het afronden van de werkzaamheden in dit blok evalueren bewoners, aannemer en Dunavie gezamenlijk het verloop van de werkzaamheden. De ervaringen van de bewoners nemen we mee in het vervolg van het project.

Bewoners denken mee
Wij vinden het belangrijk dat bewoners met ons meedenken. Het gaat tenslotte om hun woning en wooncomfort. Vorig jaar vroegen wij de huurders met ons mee te denken. In dit complex was nog geen bewonerscommissie actief. Inmiddels heeft een aantal enthousiaste bewoners een bewonerscommissie opgericht. Deze bewonersgroep heeft in september de proefwoning bekeken en hun reacties zijn enthousiast en positief. 


J.W. Frisodreef

In september/oktober 2015 start Dunavie met groot onderhoud aan de J.W. Frisodreef. De afgelopen maanden heeft Dunavie samen met de huurders dit project voorbereid. De afgelopen jaren zijn meerdere appartementencomplex in wijk Cleijn Duinplein verbeterd. De J.W. Frisodreef is het laatste complex van de wijk die nog geen grondige aanpak heeft gekregen. De werkzaamheden zien er als volgt uit:

  • Isoleren gevels.
  • Verbeteren badkamer, keuken en toilet.
  • Schilderwerk kozijnen en hekwerken. 
  • Verbeteren lifthallen.
  • Realiseren scootmobielruimte

De bewoners hebben zelf keuzes gemaakt over de kleurstelling van het schilderwerk en de afwerking van de lifthallen.

Wij verwachten het project in het voorjaar van 2016 op te leveren.