MG 5706 header in de buurt

Buurtbemiddeling

In de gemeente Katwijk is ook Buurtbemiddeling beschikbaar. Buurtbemiddeling is een onafhankelijke organisatie die u bij een burenconflict kunt inschakelen, om samen met u en de buren tot een oplossing te komen. Daaraan zijn voor u geen kosten verbonden.

Overlast en burenruzies zijn twee heel verschillende zaken. Bij de één, structurele overlast, pakt Dunavie de overlast samen met de melders aan. Hiervoor geeft het huurrecht ons prima instrumenten.

Het is niet altijd even duidelijk of overlast echte overlast is of dat er sprake is van een burengeschil in de persoonlijke sfeer. Hierin voorziet het huurrecht niet in instrumenten. Wel biedt Dunavie haar huurders bemiddeling aan als zij een geschil hebben waar ze niet helemaal uitkomen.

Het inhuren van buurtbemiddeling door de gemeente in samenwerking Dunavie biedt bemiddeling aan alle bewoners van Katwijk niet alleen de huurders van Dunavie. Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen Dunavie, gemeente Katwijk en gemeente Katwijk op het gebied van buurtbemiddeling.

Dunavie kan door onze bewoners gezien worden als niet helemaal onafhankelijk, wij zijn immers de verhuurder. Bewoners hebben nu wanneer er sprake is van een geschil waarbij het niet nodig is om de verhuurder in te schakelen een prachtig onafhankelijk alternatief beschikbaar. Voor meer informatie kijkt u op de website van buurtbemiddeling.